Хората стават по-глупави заради употребата на "чичо Google"

Културният критик Никълъс Кар  смята, че функцията на търсачката Google(а и на всички търсачки като цяло)кара хората да губят интелектуалния си капацитет и да им е по-трудно да запомнят нова информация. Интернет лишава човек от умствените му спо

2010-09-13 13:12:44
Хората стават по-глупави заради употребата на
Културният критик Никълъс Кар  смята, че функцията на търсачката Google(а и на всички търсачки като цяло)кара хората да губят интелектуалния си капацитет и да им е по-трудно да запомнят нова информация. Интернет лишава човек от умствените му способности, които са му нужни, за да извършва ежедневните си занимания. В днешно време хората се концентрират значително по-трудно, когато четат книга, за разлика от преди години, когато уеб пространството не беше такава важна част от ежедневието ни.

Авторът на книгата "Какво направи интернет с нашите мозъци?" смята, че търсенето трябва да бъде усложнено, концепция, която изобщо не отговаря на вижданията, които имат собствениците на търсачките. За да бъде използвана от повече потребители, тя трябва да е максимално улеснена. Никълъс Кар е недоволен от новата опция на Google - Google Instant, която показва на потребителите резултатите от търсенето, още преди да са довършили писането в полето.

Google е наистина мощен фактор в интернет пространството, но от екипа на търсачката не вземат под внимание факта, че хората затъпяват, когато информацията им е поднесена на тепсия.

Друга технология, която в последно време стана почти толкова важна, колкото мобилните телефони, е GPS системата. Благодарение на нея, човек никога няма да се загуби и ще намери и най-забутаната уличка във всеки град и всяко село. Но .. хората постепенно ще забравят пътищата, защото знаят, че имат до себе си машинка, която винаги ще намери най-бързият и кратък път от точка А до точка Б. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия